Baanbrekers in de Bouw

Baanbrekers in de Bouw is een leer- en ontwikkelomgeving waarin bouwprofessionals ketenbreed (opdrachtgevers, bouw- en installatiebedrijven en adviesbureaus) met hun ambitie als belangrijkst kompas duurzame veranderingen op de werkvloer realiseren. Meer informatie:  baanbrekersindebouw

Resultaten
Inmiddels hebben ruim 400 mensen vanuit ruim 50 organisaties diverse leergangen van de Baanbrekers doorlopen. Zij breken met de vechtcultuur en de slechte naam van de sector door innovaties verder te brengen. Voorbeelden van resultaten zijn het MKB Convenant in Rotterdam, de composiet bruggen in Rotterdam en diverse persoonlijke nominaties zoals Duurzame Bouwvrouw en Ingenieur van het Jaar. Een ander opvallend succes is het verhaal van een Baanbreker die het beleid van haar Infrabouwbedrijf (uit de top 10 van NLD) wist te veranderen tot: in 2025 zijn wij de afvalloze bouwer van Nederland. Tot slot zijn er Baanbrekers die eigen bedrijven beginnen: Start Ups zoals de Wegenscanner. Wij ondersteunen hen daarin waar mogelijk met netwerk en werkplek.

Baanbrekers trekken een innovatiespoor door de bouw. En belangrijk gremium is onze Regiekamer waar de kopstukken, onze influencers, samenkomen om de impact van de Baanbrekers te vergroten. Er zijn diverse co-creatie workshops en bijeenkomsteimage005n waarin in de Baanbrekerssetting wordt gewerkt. Voorbeeld is de masterclass met Daan Roosegaarde in 2014.

De organisatie

Uturnity is mede-oprichter en heeft in de periode 2007 – heden bijgedragen aan het oprichten van de leergang. Sinds 2014 is Baanbrekers in de Bouw losgelaten door de Stichting PostAcademisch Onderwijs en staat zij op eigen benen. Uturnity de spin in het web van de netwerkorganisatie die de Baanbrekers leergang faciliteert.