Over Serena

Sinds 2005 ben ik werkzaam als Z.P.-er. Deze vorm van werken is fantastisch: te kunnen werken en pionieren met professionals in alle mogelijke vormen om nieuwe dingen te bedenken en realiseren. Op dit moment ben ik oprichter en aanjager van twee ondernemingen: de netwerkorganisatie Baanbrekers in de Bouw en Spinwaves.

Naamloos 2Mijn verhaal
In 2003 studeerde ik af in bedrijfskunde. Het voorgeschotelde beeld van een carrière bij KLM of Shell was niet mijn voorland, dat voelde ik al snel aan. En na twee jaar in loondienst bij het CBR en een commercieel adviesbureau, was het besloten: ik ga verder als zelfstandig ondernemer. Ondernemen geeft me de ruimte om te kunnen werken op een manier waarin ik het beste van mezelf kan laten zien, met wie ik wil. Na tien jaar ondernemen kijk ik terug op bijzondere ervaringen en ontmoetingen. Er waren mensen die mijn gecoacht hebben en mensen die ik heb gecoacht. De dagelijkse stroom van ideeën leidde tot een aantal initiatieven, waarvan er een paar echt tot wasdom gekomen zijn. Trots ben ik vooral op twee ondernemingen die ik heb moge (mede) oprichten. Mijn visie is aangescherpt in welke aanpakken wel werken en welke niet. Vooral ook door de verhalen van veel ex-failliete ondernemers.

Waar ik naar school ging
Na het Christelijk Gymnasium te Utrecht studeerde ik bedrijfskunde en veranderkunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.  Bij het IGOP volgde ik de Leergang Interventie Kunde in 2010 en ik voltooide het basisjaar aan de Acteerstudio. Mijn motto is: je leven zien als een leerplek geeft oneindige mogelijkheid tot experimenteren, prutsen en leren!